De Buurtschool

Er kan weer ingeschreven worden voor cursusjaar 2019-2020!

De Brede Buurtschool RVC is een initiatief van Scholengroep Den Haag Zuid-West en wordt ondersteund door Stichting Brede Buurtschool vanuit de Gemeente Den Haag. Samen met onze partners uit de wijk organiseren wij diverse cursussen voor volwassenen, Zaterdagschool voor groep 7 & 8, huiswerkbegeleiding voor middelbare scholieren, masterclasses en nog veel meer!

Wat willen wij
De buurtschool heeft als doel zo veel mogelijk kennis en vaardigheden over te dragen aan alle inwoners van Den Haag Zuid-West. Er wordt verbinding gelegd tussen de school en de woonwijk met als doel dat de deelnemers met nieuwe kennis en vaardigheden naar huis gaan.

Wat doen wij
De buurtschool is erop gericht om deelnemers te ondersteunen bij de educatieve ontwikkeling en talenten te laten ontdekken! De buurtschool heeft een aanbod op verschillende gebieden zoals; beroepsoriëntatie, achterstanden wegwerken, Nederlandse taal en computervaardigheden.

Voor wie
Het aanbod van de buurtschool is voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8, middelbare scholieren en volwassenen.

Wat kost het
De kosten variëren van 0-50 euro. Voor leerlingen van de Scholengroep Den Haag Zuid-West is het aanbod voor de middelbare school kosteloos.

Hoe lang duurt het
Het verschilt hoe lang het duurt. De cursussen voor volwassenen zijn verdeeld in 5 periodes van 6 lessen van gemiddeld 2,5 uur per les. De zaterdagschool is verdeeld in 3 periodes van 10 lessen van 4 uur per les. Huiswerkbegeleiding dat bepaalt de leerling zelf.

Wanneer is het
Wij starten onze cursussen op drie tot vijf momenten gedurende het schooljaar.
Donderdagavond zijn de beroeps-oriënterende, Nederlandse taal en computer cursussen voor volwassen.
Zaterdagochtend hebben we de Zaterdagschool voor groep 7 en 8 van de basisschool, huiswerkbegeleiding voor middelbare scholieren en voor volwassenen Nederlands en Computervaardigheden.