De Buurtschool

Schrijf je in voor cursusjaar 2022-2023

De Brede Buurtschool RVC is een initiatief van het Roemer Visscher College (in de wijk Den Haag Zuid West) en wordt ondersteund door Stichting Brede Buurtschool vanuit de Gemeente Den Haag. Samen met onze partners uit de wijk organiseren wij diverse cursussen voor volwassenen, zaterdagschool voor groep 7 en 8, huiswerkbegeleiding (studievaardigheden) voor middelbare scholieren en nog veel meer!

Wat willen wij
De buurtschool heeft als doel zo veel mogelijk kennis en vaardigheden over te dragen aan alle inwoners van Den Haag Zuid West. Er wordt verbinding gelegd tussen de school en de woonwijk met als doel dat de deelnemers met nieuwe kennis en vaardigheden naar huis gaan.

Wat doen wij
De buurtschool is erop gericht om deelnemers te ondersteunen bij de educatieve ontwikkeling en talenten te laten ontdekken! De buurtschool heeft een aanbod op verschillende gebieden zoals; beroepsoriëntatie, achterstanden wegwerken, Nederlandse taal en computervaardigheden.

Voor wie
Het aanbod van de buurtschool is voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8, middelbare scholieren en volwassenen (uit de wijk Den Haag Zuid West).

Wat kost het
De kosten variëren van 0-50 euro. Voor leerlingen van Lucas Onderwijs (Scholengroep Den Haag Zuid West) is het aanbod voor de middelbare school kosteloos.

Hoe lang duurt het
Het verschilt hoe lang het duurt. De cursussen voor volwassenen zijn verdeeld in 6 of meer periodes van gemiddeld 3 tot 2,5 uur per les. De zaterdagschool is verdeeld in 3 periodes van 10 lessen van 4 uur per les. Huiswerkbegeleiding dat bepaalt de leerling zelf. Deze wordt tussen 9.00 uur en 13.00 uur aangeboden.

Wanneer is het
Wij starten onze cursussen op drie tot vijf momenten gedurende het schooljaar.
Donderdagavond zijn de beroeps-oriënterende cursussen zoals lassen, elektrotechniek, fietstechniek en houttechniek) en daarnaast ook computer cursus (Computerles voor beginners) voor volwassen.
Zaterdagochtend hebben we de Zaterdagschool voor groep 7 en 8 van de basisschool, huiswerkbegeleiding (studievaardigheden) voor middelbare scholieren en voor volwassenen Nederlands taal lessen met verschillende niveaus (NT2 voor beginners, A1, A2 en B1).

Verder  is er ook op het RVC

We starten in september 2022 in samenwerking met ROC Mondriaan /Taal+ met de cursus Nederlandse taal (niveauverhoging NT2 op de maandagochtend) voor volwassenen.